יום הפסטה העולמי: חוגגים את התענוג האיטלקי

Jorge Zapata on Unsplash

לכבוד יום הפסטה העולמי החל החודש, מומחים מרחבי העולם מתאחדים על מנת לחוות ולדון בתהילת הפסטה, בחידושים ובמסורת

הארגון עושה שימוש ביום הפסטה העולמי על מנת לקדם את תרבות אכילת הפסטה ומדגיש את ההיסטוריה התרבותית ואת המשמעות הקולינרית שלה

האג׳נדה מכסה מגוון רעיונות: החל מעידוד אנשים לנסות סגנונות פסטה חדשים וכלה בהעברת ידע למוסדות האוכל. למסעדות המכינות פסטה יש קשר עמוק יותר עם שורשיה האיטלקיים, ישנה תחושת אותנטיות וכבוד לאופן הכנת האוכל.

הכנת פסטה מכילה את השורש האיטלקי
מקור: Jametlene Reskp on Unsplash

קצת היסטוריה על הפסטה

די קשה להתחקות אחר מקורותיה של הפסטה, אך ישנם מסמכים התומכים בתיאוריה שמרקו פולו הביא את האטריות לאיטליה לאחר שובו מסין בשנת 1271. הרבה ממסעותיו סופרו באמצעות מקורות יד שנייה וסיפורי עם, מה שהופך את הטענה הזו למיתולוגיה משכנעת ולא לעובדה מוכחת. עם זאת, בהתחשב בכך שפסטה היא חלק אינטגראלי מהמורשת האיטלקית, הערך של מקומה בסיפורים אלה הוא בלתי ניתן לערעור.

היסטוריית הפסטה
מקור: יוטיוב

עד המאה ה- 13 הפסטה הפכה למנה פופולרית וחגיגית באיטליה. היא הובאה לאמריקה על ידי מתיישבים ספרדים, אך כאשר תומאס ג'פרסון הצהיר על אהבתו למקרוני בביקור בפריס, זה הצית את דמיונה של אמריקה. זמן מה אחר כך, כשקבוצה גדולה של מהגרים איטלקים הפכה את המדינה לביתם, הפסטה, התענוג הבלתי מעורער, הפך למצרך נחשק ושבר חסמים תרבותיים.

איטליה הקטנה בניו יורק, ארה״ב
מקור: פינטרסט

תמיד יש מקום לפסטה

כל מדינה מוזמנת להשתתף בחגיגת יום הפסטה העולמי בדרכה הייחודית שלה, תוך שיתוף הלוגו הרשמי של הארגון והפיכתו לחלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה הגלובלית שלו. בין אם מדובר בספגטי חם ברוטב אדום עשיר ומעליו נקניק מתובל יחד עם זיתים ופטריות, או פטוצ'יני עוף ברוטב שום שמנת לבן אשר ירגיע את נפשכם, הפסטה היא פשוט מנה ללא גבולות.

ישנן מעל 600 צורות של פסטה שהוכרו במהלך השנים, ושמותיהם משקפים את צורותיהם:
ספגטי (׳חוט׳), רוטיני ('ספירלות'), פוסילי ( 'צירים'), טורטליני ('עוגות קטנות'), לינגוויני ('לשונות קטנות'), קונצ'יגלי ('צדפות'), פטוצ'ין ('סרטים קטנים'), פנה ('עט') וקפליני ('שערות עדינות').

קומץ קטן מסוגי הפסטה הקיימים היום
מקור: פינטרסט

איך לחגוג את יום הפסטה העולמי עם סטייל

אחת הדרכים הפשוטות אך המעודנות ביותר לחגוג את יום הפסטה העולמי היא על ידי הכנת המנה האהובה עליכם, אכילתה בתאווה, הנאה מהמרקמים העשירים והרגשת סיפוק מכל ביס. בישול הוא דרך נהדרת לחגוג את החיים, פסטה היא אחת מאותם מאכלים אוניברסליים אשר מביאים לשמחה ועונג באופן מיידי.

מתכון מנצח לפסטה אליו אוליו
מקור: יוטיוב

דרך נוספת לחגוג עם פסטה היא אירוח מסיבת פסטה לכם ולחבריכם, והכנת מנות הפסטה האהובות עליכם, כמובן שאין דרך טובה להשלים מנת פסטה מאשר עם יין טוב שנבחר בקפידה.

ארוחה חגיגית לכם ולחברים
מקור: פינטרסט

עבור הנועזים שבינכם, אפשר לשפר ולהגדיל את החוויה על ידי ניסיונות שונים. המשתתפים יכולים להביא מנות פסטה שמעולם לא ניסו בעבר; סוגי אטריות חדשים, רטבים חדשים ומרגשים או תוספות שלא ניסיתם מעולם. זוהי דרך נהדרת להפוך לאניני טעם של פסטה.

פסטה קונכיות עם יוגורט, אפונה וצ׳ילי
מקור: פינטרסט

פסטה מחברת ביננו

למרות שקערת פסטה היא עשירה וטעימה, הסוד האמיתי שלה הא בפשטות. בהיותה נגישה וקלה להכנה, זהו האוכל המושלם למפגשים בין חברים ובני משפחה או אפילו לשבירת הקרח עם זרים. היא חוצה גבולות תרבותיים ותזונתיים כמו שאף אוכל אחר לא יכול.
פסטה היא תופעה, תענוג עולמי שאסור לפספס. ניתן להנות יותר מהחיים בעזרת קערה פשוטה ומענגת של הפסטה האהובה עליך.

אל תפספסו