לכבוד יום האוכל העולמי: 7 מנות מהיפות שיש ברחבי העולם

Abhishek Sanwa Limbu on Unsplash

בשנת 1979 הוכרז יום המזון העולמי על ידי המדינות בארגון המזון והתרבות. מאז ועד היום נחגג יום האוכל העולמי בלמעלה מ -150 מדינות ב- 16 באוקטובר של כל שנה

המטרה העומדת מאחורי יום האוכל העולמי היא הבטחת אוכל ברחבי העולם. יום האוכל שופך אור על הצורך בחקלאות אפקטיבית ומדיניות מזון אשר תזרז ממשלות להרים את הכפפה בכל הקשור לאספקת מזון לכלל האזרחים.

מאז 1981 יום המזון העולמי מאמץ נושא שנתי על מנת להביא סוגיות חשובות לחזית השינוי, משיכת תשומת ליבם של האזרחים וקריאה לרשויות לפעול. רוב הנושאים מתעסקים בחקלאות והיבטים המקיפים אותה מתוך מטרה ליצור מערכת תמיכה יציבה לבריאות והשכלה.

חקלאות כבסיס לקיימות והתקיימות
מקור: rashid khreiss on Unsplash

לכל מדינה יש את הדרך הייחודית שלה לחגוג את יום האוכל העולמי.
כאן נעשה מחווה עיצובית ליום הזה ונציג בפניכם כמה מהמנות היפות ביותר בעולם.

דגים ברוטב אבקתי ב‘ארוניה דה טקאזאווה’, טוקיו

יושיאקי טקזאווה פתח מסעדה, עם שני שולחנות בלבד, בה מוגשות מנות מורכבות וייחודיות עם תצוגה תיאטרלית של שפע. אחד מהם אפילו מחקה שלג נופל – דג ילוטייל, מוגש עם הר מהמם של ירקות ופרחי שושן אכילים עם רוטב מוקפא במינוס 160 מעלות, מה שמעניק לו תחושה ומרקם אבקתי.

מנה חוויתית המאפשרת לאכול קודם כל עם העיניים
מקור: אינסטגרם


ביצת L’Arpege ב’מנרסה’, קליפורניה

מסעדת הפלא של דייוויד קינץ׳  בלוס גאטוס, קליפורניה, הוא ביתם של כמה מנות מרהיבות. המנה הספציפית זו היא מחווה למנה ביצת החווה המפורסמת ב- L’Arpege פריז. היא מורכבת מחלמון ביצה עלומה בקליפתה, עם כמות יפה של חומץ שרי, יחד עם מעט שמנת וסירופ מייפל, כולם יחד מפיקים טעם ייחודי. על מנת להבדיל אותה מכל שאר המנות, קינץ׳ ישאיר אתכם עם טעם מהפנט של פלפל טזמני.

היופי שבפשטות


ביצי קוויאר בג’ין ז’ורז ‘, ניו יורק

ז’אן ז’ורז׳ מביאים לכם מנה אלגנטית בלתי נשכחת של ביצים מקושקשות רכות, חמאתיות עד לרמה המושלמת, מוגשות בקליפתן יחד עם תוספת המשלימה אותה להפליא של קצפת לימון וודקה ותופסת קוויאר.

מנה מתוחכמת ויוקרתית לאניני טעם
מקור: אינסטגרם


מנה עיקרית במיזאי, קיוטו

אוכל קאיסקי (Kaiseki) הוא אחד הסגנונות המשוכללים ביותר באוכל היפני המבושל לפי מסורת קיוטו העתיקה. מסעדת מיזאי היא אחת משומרי הסף הפופולריים ביותר של מסורת זו בעולם המודרני. המנה העיקרית במסעדה היא מבחר מקסים של מנות יפניות. חוויה אמיתית לעיניים ולחך, טועמים כל טעם בודד, כל מרכיב, במבט יחיד.

חוויה אמיתית לעיניים ולחך


לנגוסטין רביולי ב- ‘Robuchon au Dome’, מקאו

המסעדה ממוקמת בכיפת הזכוכית מעוררת התפעלות בקומת העליונה של מלון Gran Lisboa, מקאו. האוכל המוגש מדגיש את ההיבטים הטובים ביותר בבישול צרפתי אותנטי בגלגולו המודרני. המנה הטובה ביותר בכיפת הזכוכית היא רביולי לנגוסטין, היא מכילה רכיכה וכמהין שחור ברוטב ולוטה (אחד מחמשת הרטבים הקלאסיים של המטבח הצרפתי ) ומעוטרת בטוויל פלפל עדין.

רביולי לנגוסטין, בישול צרפתי קלאסי


Petit Pois בגיא סבוי, פריז

השף הצרפתי האייקוני והמסעדה שלו בפריז זכו לשבחים רבים מצד מטיילים ואניני טעם מרחבי העולם. האיכות הבלתי מתפשרת מביאה לכם את המצרכים היוקרתיים והטובים ביותר, אותם מעצבים למנות ייחודיות תוך שימוש בטכניקות קולינריות ברמה הגבוהה ביותר.
מנת הדגל הזו מביאה לכם אפונה ירוקה במרקם בלתי נשכח עם ביצה עלומה היוצרת חוויה נשגבת על הלשון.

צבעים מרהיבים ומנה בלתי נשכחת


בורי אדום ב- ‘Cheval Blanc’, באזל

פיטר קנוגל מייצר כמה מהמנות המדהימות ביותר במסעדתו המתהדרת ב בשלושה כוכבי מישלן  ‘Cheval Blanc’. המסעדה ממוקמת במלון ההיסטורי Three Kings (שלושת המלכים) בבזל, שוויץ. עם חדר אוכל אלגנטי המשקיף על נהר הריין, האווירה במקום פשוט נהדרת. מנת הבורי האדום היא אחת מהמטעמים הייחודיים של קנוגל, תערובת מושלמת של קלאסי ומודרני. המנה היא תענוג אמיתי לחך עם קריספיות המגיעה יחד עם טעמי רוטב זעפרן ושום שחור.

תערובת מושלמת של קלאסי ומודרני


יום האוכל העולמי נועד להביא לסיום הרעב והעוני

מכיוון שאנו חיים בעידן בהיסטוריה בה התקשורת הגלובלית בשיאה, זה הכרחי מאוד שנפנה את תשומת הלב למשבר הבריאות העולמי. ביום המזון העולמי, אנו מרכזים את המיקוד העולמי בבעיה העומדת בפנינו, דורשים פעולה להבטחת בטחון המזון וזמינותו של מזון עבור אזרחי כדור הארץ.

אוכל יכול להוות מקור רב עוצמה להנאה, לבידור ולמעורבות קהילתית, אך הוא גם חיוני לרווחתנו ויש לבצע בחירות בר קיימא מבחינה אקולוגית אשר טובות לגופנו. העלאת המודעות ופעולה בנושא תביא לטרנפורמציה שממנה דור העתיד יוכל להנות ולהתקיים.

אל תפספסו