בחזרה למשרד – כיצד חללי העבודה יושפעו מהתקנות החדשות והגדרת המרחב האישי לכל עובד
סביבת העבודה במשרדים מתעצבת בימים אלו. בעלי חברות רבים מחשבים מסלול מחדש ובוחנים את האופציות המיידיות לסידור המשרד וחללי העבודה המשותפים על מנת לשוב ולעבוד תחת קורת גג אחת.
בהרבה מהמשרדים קיימים חללי עבודה משותפים (Open Space) ועל שולחן אחד ארוך, או מקבצי שולחנות, עובדים כמה וכמה אנשים ללא הפרדה ברורה. אך חלל ה Open Space לא היה כאן תמיד, השינוי הגדול החל לפני קצת פחות מעשור, עד אז הקיוביקל (“תא עבודה”) שלט במשרדים. בשנת 1968 הגה רוברט פרופסט את רעיון הקיוביקל. כך לכל עובד יהיה את האזור המוגדר שלו בתוך חלל אחד גדול, יחד עם עובדים רבים. הוא האמין שצורת עבודה זו תתן לעובד פרטיות מצד אחד ותגדיל את הפרודוקטיביות מצד שני, יחד עם הגדלת השיח בין העובדים ועידוד סיעור מוחות ביניהם.
עם הזמן, הרעיון נתפס ככשלון והקיוביקל הפך בעיקר לשיטה לניצול מרבי של שטח נדל”ן אשר התבטא בדחיסת עובדים גדולה במקום אחד, הפרודקטיביות ירדה וגם בריאות העובדים ירדה. העובדים הרגישו כלואים בתוך קופסא, פיסית ומנטלית.
Open Space
חלל ה Open Space החליף ברוב המשרדים את הקיוביקל מתוך הצורך לעודד יצירתיות ושיתוף פעולה בין העובדים ללא מחיצות והפרדה, הוא גם מאפשר גמישות רבה יותר באיוש עמדות העבודה.
תכנון: ליאת תמר מטרני
צלם: עמית גושר
תכנון: ליאת תמר מטרני
צלם: עמית גושר
היום שאחרי הקורונה
עתה, עם בואה של הקורונה, שנראה שאינה מתכוונת לעזוב את חיינו כל כך מהר, יצאו הנחיות חדשות ממשרד הבריאות באשר לאיך לארגן לעצב מחדש את אזורי העבודה, כמה אנשים יכולים להיות יחד באותו חדר ומה המרחק המינימלי עליו צריך לשמור.
בשל כך, משרדים רבים נאלצים להתאים עצמם לדרישות החדשות ולא כולם מעוניינים לצאת במסע עיצוב מחדש שיידרוש מהם עוד זמן וכסף. לכן, מעצבי פנים, חברות לריהוט משרדי ויצרני מחיצות, עובדים בימים אלו על פתרונות מהירים לחלוקה מחדש והפרדה של כל עובד באזורים המשותפים, מבלי לפגוע בנראות המשרד, או בריהוט הקיים.
באדיבות חברת פיטרו
באדיבות חברת פיטרו
באדיבות חברת סוקוניק
קיוביקל מודרני – האם עולם המשרדים חוזר לשם?
האם הפתרונות הללו יהיו זמניים בלבד או שיובילו לשינוי בתפישת העיצוב של ימינו? אולי בכלל זהו שובו של הקיוביקל?
לא הייתי מהמרת על זה.
כך תהפכו את עמדת העבודה לנעימה יותר
בין אם חוצץ מולנו פרספקס שקוף או קאפה אטומה, ריכזתי עבורכם כמה טיפים לעיצוב עמדת העבודה מחדש:
1. ירוק בעיניים
שלבו על השולחן עציץ או כמה סוקולנטים קטנים שתמיד מכניסים צבע ואוירה ועושים טוב לנפש.
2. סדר וארגון
אל תעמיסו, בחרו עבורכם מתקן אחד פשוט או מיוחד לארגון כל העטים והטושים המדגישים שלא יתפזרו סביב המקלדת.
3. משהו אישי
שלבו תמונה קטנה או ציור של מישהו קרוב, של אמן שאתם אוהבים או כל דבר אחר שיכול להעלות לכם את החיוך בדיוק כשהבוס יורד עליך או סתם באמצע יום רע.
4. רשימות ומטלות
בתור חובבת רשימות וסימון “וי”, אין כמו ארגונית שולחן לסדר את כל מטלות היום. ניתן למצוא היום ארגוניות מעוצבות ומדליקות ממש שרק לראות אותן מונחות על השולחן עושה חשק לעבוד.
5. ניחוח של פעם
באחד מהמשרדים שעבדתי בעבר היה לי שותף לחדר שלימד אותי את ערכו של הספל. הספל, פשוט ככל שיהיה, כנראה שימש עבורנו כמגדיר טריטוריה. הספל שלי על השולחן משמע אני כאן (גם אם באותו הרגע אני לא באמת) אז אל תגעו לי בדברים.

מעצבת פנים, בוגרת HIT המכון הטכנולוגי חולון, בעלת הסטודיו LT Studio לעיצוב ותכנון פנים.
מתמחה בתכנון ועיצוב, פרטי ועסקי, תוך דגש על מתן פתרונות עיצוב ואחסון בחלל, פונקציונליות ואסטתיקה בהתאם לצרכי הלקוח. מלווה כל פרוייקט משלב פיתוח הקונספט ועד סיומו תוך ליווי אדריכלי צמוד