אוהבים שוקולד? הכתבה הזו בשבילכם

Hans Braxmeier from Pixabay

ה- 16 בדצמבר הוא יום המוקדש כולו לציפוי שוקולד, כן כן, שמעתם נכון. מפירות העונה ועד לבייגלה מלוח. אז למה לא כל יום 16 בדצמבר?

יש מישהו שלא אוהב שוקולד?

לא בטוחה שהשאלה הזו רלוונטית יותר בימים שהחורף כבר כאן וכל מה שאני רק רוצה זה כוס שוקו חם עם אקסטרה קוביות שוקולד. או שאולי בעצם עוגת שוקולד חמה ומפנקת שמגע הכפית בה מגיר את כל השוקולד מבפנים והצלחת כולה מתמלאת בשוקולד חם, מבריק וסמיך.

CHOCOLATE SOUFFLéS
קינוח מפנק שתמיד מתאים
מקור: flickr

חייבים להודות שהחלק הכי טוב בשוקולד זו העובדה שאפשר לאכול כל דבר מצופה בשוקולד! גלידה מצופה בשוקולד, קרמבו כמובן, פירות, וואפלים מצופים בשוקולד ואפילו שוקולד מצופה בעוד שוקולד! אולי לשם כך הומצא יום שלם רק לדברים המצופים בשוקולד? כדי לחגוג את כל האושר ששוקולד יכול לצפות?

chocolate covered pretzels
בייגלה מצופה שוקולד, אין כמו מתוק ומלוח יחד!
מקור: flickr

אז מה זה היום הזה אתם בטח תוהים, למה מתכוונים כשאומרים יום בו הכל מצופה בשוקולד?

זה אומר שסוף סוף במקום להוציא בארוחת הצהריים במשרד את הסלט או הפתיתים הרגילים, אפשר לחשוף ולממש את הפנטזיה האמיתית שלנו ולשבת עם קערה ענקית של פונדו שוקולד מפנק עם שלל דברים שאפשר לטבול בה. למשל פירות כמו תותים שזו בדיוק העונה הנכונה או בננות שללא ספק בעיניי הן השילוב המושלם, מרשמלו, במבה או כל חטיף שעולה בדמיונכם, זה הזמן להיות יצירתיים!!

Chocolate Fondu for Breakfast
אין סוף לאפשרויות
מקור: flickr

ואם כבר מדברים על יצירתיות האם הכרתם את השף קונדיטור הצרפתי אמורי גישו?

השף המפורסם התחיל כקונדיטור בצרפת, התפרסם בזכות פסלי השוקולד הריאליסטים אך מלאי העניין שלו, המשיך את דרכו ביצירת מגוון ענק של קינוחים באותו קו מחשבה וכמובן כמו שתיארתם לעצמכם הם כולם מצופים בשוקולד. היכולת של השף לשלב בין טעמים מורכבים לבין אומנות פיסול השוקולד מתבטא ביצירות מופת!
לדוגמה ביצת השוקולד הזו. ולא, אני לא מתכוונת לביצת קינדר: הביצה מורכבת ממוס קוקוס, קרמו פסיפלורה, קומפוט מנגו ועוגת פיננסייר, קינוח שלם שטבול בשוקולד.

ביצת שוקולד כיצירת מופת
אמורי גישו


ולמי שלא הכיר, נא להכיר את הכוכב החדש במערכת השמש, כוכב אמורי. כוכב הלכת המדהים שכולל עוגת גבינה ואוכמניות בתוך מוס גבינה, לימון וקרם אוכמניות עם קומפוט אוכמניות וקראנצ' שיבולת שועל וכל התענוג הזה בנוי בתוך שוקולד.


אם אתם רוצים להמשיך לשטוף את העיניים ביצירות היפות ביותר הייתי ממליצה לכם לבקר בעמוד האינסטגם שלו ולהתרשם משלל יצירותיו המדהימות והמעוררת תאבון.
אמורי גישו

בסרטון הבא ניתן לראות את גישו מכין כמה מיצירותיו המופלאות



כמובן שאי אפשר לדבר על שוקולד בלי להזכיר את הפרלינים, ההגדרה המושלמת לשוקולד מצופה בשוקולד

הכיף בפרלינים הוא המסתורין בפרלין שבחרת ומה מסתתר בתוכו, האם זה נוגט, פצפוצי שוקולד, תפוז, מרציפן או אפילו אלכוהול. הצפייה והחשש שמתלכדים לכלל הרגשה מסתורית, הם שנותנים לפרלינים את הקסם שלהם.

life was like a box of chocolates. You never know what״ (פורסט גאמפ) ״you're gonna get
מקור: Massimo Adami on Unsplash

כאן הצגתי עבורכם את העולם שאני הכי אוהבת, שוקולד וקנדיטוריה, ההשראה שלי מגיעה בין היתר מהיצירות שהוצגו כאן והן אלה שהביאו אותי ליצירה עצמית מרגשת ולהגשים חלום ולעסוק בחומר הנפלא הזה שנקרא שוקולד.


מוס שוקולד קפה
מוזמנים להיכנס ולהתרשם באינסטגרם

מתכון לסופגניה טבולה בשוקולד

משום שחג החנוכה מעבר לפינה, החלטתי לתת לכם רעיון לקינוח שיציין את שני המועדים. רעיון לקינוח שידגים כמה פשוט לשדרג את המאפה המסורתי של חג החנוכה ולהפוך את הסופגניה שלנו למושחתת במיוחד.

מצרכים לסופגניה:

  • 7.5 כוסות קמח
  • 1.5 כפות אבקת שמרים יבשים או 3/4 קוביית שמרים טריים
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 ביצים גודל M
  • 100 גר חמאה
  • 1.5 כוסות חלב

ניתן להמיר את הביצים והחלב על מנת להפוך את הסופגניות לטבעוניות.

  • במקום 3 ביצים יש לשים 1.5 מעדן סויה או בננה מרוסקת היטב.
  • במקום 1.5 כוסות חלב ניתן לשים 1.5 כוסות חלב סויה.
  • במקום 100 גר' חמאה אפשר להחליף ל- 1/3 כוס שמן זית או חצי כוס שמן קוקוס.

מצרכים לשוקולד:

  • 200 גר' שוקולד חלב/ מריר/ לבן
  • 1 כף שמן קנולה

אופן הכנה:

מכניסים את כל החומרים למיקסר – רטובים ולאחר מכן יבשים על מנת שלא ייתפס על קערת המיקסר ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.

לאחר מכן מעבירים לקערה, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח – חשוב לוודא שההתפחה לא נעשית בחדר קר, אחרת לוקח לבצק יותר זמן לתפוח.

מחלקים לכדורים קטנים ומתפיחים כשעה נוספת.

מחממים שמן עמוק ל- 160 מעלות ולמי שאין מדחום – יש להכניס סופגנייה אחת לשמן ולבדוק את הבועות סביבה. אנחנו רוצים שיהיו בועות קטנות ורבות סביבה כך מגיעים לסופגנייה מוכנה מבפנים, שחומה מבחוץ ולא ספוגה בשמן.

לגרסה הבריאה יותר ניתן לאפות בתנור על 170 מעלות עד השחמה יפה.

לאחר הוצאה מהשמן מומלץ להניח על נייר סופג ולצנן.

בקערה המתאימה למיקרו שמים את השוקולד והשמן וממיסים בפולסים.

טובלים את הסופגניות ומקשטים הכי מגרה שאפשר, הינה כמה דוגמאות

סופגניות מצופות שוקולד לחג החנוכה
מקור: תמר פלדמן

אל תפספסו